15. mai 2011

Oppsumering våren 2011

Jeg synes at dette halve året med faget foto har vært spennende og lærerikt. Selv om vi har lært kjempe mye nyttig, er det fremdeles mye jeg kunne tenkt meg å lære, så det er litt trist at jeg nå er ferdig med faget. Jeg har lært mye om innstillingene på kameraet, om ISO, Blender og lukker. Jeg trodde kameraet mitt var veldig flott slik det var, men etter jeg har lært litt mer enn kun å bruke auto, er ikke lenger kameraet mitt så flott lenger. Tror at jeg i nærmeste fremtid vil kjøpe meg et skikkelig speilreflekskamera, for å få mest mulig ut av det jeg har lært på skolen.

Jeg har også lært masse nyttig og unyttig om photoshop, bridge og indesign. Det kommer godt med når jeg skal prøve å redde mørke bilder. Det har også vært spennende å bruke indesign til grafisk design.

Når det gjelder blogging, har det vært veldig spennede. Det er kult at bloggen er arbeidsboken min, som alle kan bla i. Det jeg gjør i timen, kan andre se hjemme hos seg. Sitter jeg selv fast i en oppgave, kan jeg gå gjennom mine klassekameraters blogger for inspirasjon. Det er veldig greit. Det er også kult at andre utenfor skolen kan følge med på det vi gjør.

Arbeidsmetodene vi har brukt i faget har vært veldig bra. Når vi lærte om bruk av kameraet, fikk vi først en liten innføring. Så fikk vi en time på å prøve det ut på egenhand. Da fikk vi prøve og feile, og det vi lærte byggde da på egne erfaringer. Det er en lettere måte å lære på, enn at det vi lærer bygger på andres erfaringer. Vis det var noe vi ikke fikk til, fikk vi selvfølgelig hjelp fra læreren. Foto er jo et praktiskt fag, og det hadde vært rar vis vi kun skulle sittet i klasserommet og lært det kun i teorien. Vi har hatt en veldig god blanding!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar